Welkom op de familiewebsite van de familie Meulepas.
Hier vindt u wat meer informatie over familieleden en geschiedenis van onze familie.
08 August 2011
Allicht zullen de meesten het niet opmerken maar de website is ondertussen vernieuwd. Alle oude functionaliteit is (bijna) volledig overgenomen. De vorige versie van de website bood minder flexibiliteit en aanpassingen aanbrengen werd moeilijk. Daarom heb ik gekozen om de ganse website te herschrijven.

Hierdoor zal het in de toekomst mogelijk worden om (privé)informatie op afgeschermde pagina's te kunnen raadplegen. Eventueel kan voorzien worden dat familieleden zelf boodschappen kunnen achterlaten via de weblog.

Nieuw is bijvoorbeeld de krantenkoppen. Of neem eens een kijkje bij de videoclips.

Zoals gewoonlijk is alles een kwestie van tijd en prioriteit. Tijd (bij)maken kan ik niet, tijd vrijmaken betekent sowieso iets anders achteruit schuiven. Iedereen kent het probleem wel.

Voor verdere vragen kan u altijd terecht op het contactformulier. Alvast veel surfplezier.
Jan Meulepas (junior)

02 December 2009
Het bericht heeft ons bereikt dat Rik Meulepas op 76 jarige leeftijd is overleden ten gevolge van longkanker. Rik woonde de laatste jaren in Heverlee tegen Leuven samen met Paula. Paula Robijns zijn echtgenote
Koen en Marleen Van den Heuvel - Meulepas
Pieter
Sofie
Gerben
† Erwin Meulepas zijn kinderen en kleinkinderen
melden het overlijden van

DE HEER Hendrik MEULEPAS
WEDUWNAAR VAN
Martha VAN LOON

Gepensioneerd bouwkundig ingenieur haven Antwerpen
Geboren te Antwerpen op 2 november 1933 en godvruchtig overleden
te Leuven in het UZ Gasthuisberg op 2 december 2009,
voorzien van het ziekensacrament.

De plechtige uitvaartliturgie zal plaatshebben in de Sint-Lambertus-parochiekerk te Heverlee op woensdag 9 december 2009 om 10 uur.

Nadien volgt de bijzetting in het familiegraf te Edegem.
Bijeenkomst en gelegenheid tot groeten in de kerk (Waversebaan) vanaf 9.40 uur.
U kan Hendrik een laatste groet brengen in het funerarium Pues, Geldenaaksebaan 344 te Heverlee op maandag van 16 tot 17 uur.

Rouwadressen:
Jachtlaan 16, 3001 Heverlee
Leemgaard 18, 2870 Puurs

Begr. PUES 016 – 60.15.06 condoleren:www.pues.be

11 March 2007
Een gunstige wind liet bijkomende informatie binnenstromen ivm de familie. Mensen die meer tijd hebben mogen het zeker verder uitzoeken. Meer bij 'meer lezen'. I.v.m. de Anna Francisca M. waarvan sprake in het gastenboek (dec.2006): mogelijk (waarschijnlijk) gaat het om 1 v.d. 5 dochters van Jan Franciscus Meulepas & Maria Theresia Van Sant(en) (summiere stamboom stadsarchief A'pen, genealogische nota's van L. Bisschops & F. Donnet).Van Sant stierf in 1758 (haar man was toen al een aantal jaren dood) en toen was Maria Francisca nog in leven en gehuwd met Jan Frans Laureyssens. Haar zusters waren Maria-Theresia (gehuwd met Jan Van Varendocnk, brouwer), Maria Catharina (gestorven voor 1759), Anthonia (getrouwd met Jan Frans Lansenbergh) en Anna Cornelia (overleden voor 1759, mogelijk te Gent in 1744, gehuwd met Jacobus Guilielmus Genoels (of iets dergelijks)). De vader, Jan Frans Meulepas was allicht handelaar want er zijn (in hetzelfde stadsarchief - insolvente boedel van J. Van den Bogaert) ontvangstbewijzen te vinden, ondertekend door de weduwe van Jan François Meulepas voor tussen 1742 en 1756 aan Van den Bogaert geleverde goed eren (nl. vijgen). Van de weduwe van Jan Frans Meulepas uit A'pn (al dan niet dezelfde) is ook sprake in een burgerlijk procesdossier uit 1739 te Brugge (stadsarchief Brugge). En in een ander proces (weeskamer Antwerpen 1777-79) komt zus Anthonia ter sprake (op dat moment, dus 1777, al overleden).Mogelijk bevat het parochieregister enige info over de familie van de in jan. 1766 overleden persoon (echtgenoot, vader,...) zodat kan vastgesteld worden of het om dezelfde Anna Francisca gaat.

21 February 2007
Finley Redant zoon van Patrick en Ingrid en kleinzoon van tante Liske en nonkel Aloïs (op de groepsfoto op de eerste rij in het midden met een gestreept hemdje) zal op 20 maart 2007 in aflevering 68 (Sportkalender en Berts ontslag) van het ketnet televisieprogramma "En daarmee...Basta!" te zien zijn in de rol van Marc, de chipseter. Gelieve niet te verwarren met andere Marcen uit de familie, al dan niet ook chipseters !De reeks loopt van maandag tot donderdag, steeds om 18u30 op Ketnet. Groetjes van een fiere en benieuwde mama Ig want 'k heb hem zelf nog niet gezien.

11 December 2006
Op donderdag 7 december 2006 is Numa geboren. Cuno heeft er nu een zusje bij.
De geboorte was eigenlijk voor januari voorzien doch Numa is vroeger dan voorzien via keizerssnede ter wereld gekomen.
De trotse ouders zijn Anoek Leunis en Filip De Smet.

Bij deze proficiat met de geboorte van hun jongste spruit.
Info
Wie nieuws heeft in of over de familie kan dit gerust laten weten via de  contact pagina.
Andere dinges
Heeft u leuke foto's, stuur ze gerust door. We zetten ze op de fotogalerij. Een tip voor het doorsturen van veel en grote foto's tegelijkertijd is gebruik te maken van de website www.wetransfer.com.
Zonsopgang
Plaats Ukkel
Date 07 February 2023
Sunrise 08:10
Zonsondergang 17:45
Daglengte 09:35
Begin schemering 07:35
Einde schemering 18:19
Schemerlengte 10:45
https://www.cerclebrugge.be
Life is a whim of several billion cells to be you for a while.
2023 February 07 07:03 UTC :: 271 views