Welkom op de familiewebsite van de familie Meulepas.
Hier vindt u wat meer informatie over familieleden en geschiedenis van onze familie.
06 December 2006
Ondertussen zijn de beloofde foto's van Marc (van Els) ook binnengekomen. Ook hier weer een fraaie collectie foto's.

Zoals steeds verwijs ik weer naar de fotogalerij pagina voor meer.

15 November 2006
Een gunstige wind heeft enkele groepsfoto's in onze richting gestuurd. In de fotogalerij vind je ze terug. Je kan de originele foto's bewaren op je harde schijf door rechts te klikken op de detailfoto en dan de optie "Bewaren als" ("Save as", in het Zweeds weet ik het niet direkt) te kiezen.

De foto's worden dus op ware grootte gedownload maar worden enkel op het scherm verkleind weergegeven. Mensen met een trage verbinding moeten dus wat geduld hebben want de foto's zijn tussen de 1 en de 2.5Mb groot.

15 November 2006
Via Dries is een volledigere stamboom binnengekomen. Deze is wel niet in tekstvorm maar onder de vorm van een foto. Deze foto is afkomstig van een stamboomprogramma dat op basis van de ingegeven familieleden een grafische voorstelling creƫert.

De stamboom is terug te vinden op de pagina stamboom tot voor 1600.

24 October 2006
Via dezelfde gunstige wind, met name het contactformulier, kwam er een bericht binnen over een lid van de familie Meulepas die zou begraven liggen in de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal van Antwerpen. Spijtig genoeg is er geen enkel contactgegeven achtergelaten om hierover meer te vragen.

Het verbaast me dat het niet geweten is dat er een grafsteen of herdenkingssteen in de vloer van de Antwerpse Kathedraal ligt met de naam van Meulepas Elisa(beth) van rond 1311 dacht ik. Die ligt daar nochtans al lang... op het gangpad ergens aan de rechterzijde ter hoogte van de zijbeuk als ik me niet vergis.

Ditzelfde heb ik op de familiebijeenkomst eveneens gehoord maar meer details heb ik dus niet. Wie meer weet treed voren en laat iets weten.

24 October 2006
Hallo.
Mijn naam is Angela Meulepas. Ik woon in Rosmalen maar ben geboren in Horssen (provincie Gelderland).
Mijn vader is ook geboren in Horssen maar zijn vader kwam uit Brabant. Leuk om te lezen dat er in Belgiƫ ook Meulepassen wonen.

Groetjes Angela Meulepas.

Plezant om te zien dat onze familienaam ook zo ver in Nederland terug te vinden is.
Via het contactformulier heb ik nog een emailtje binnengekregen vanuit Nederland. Jammer genoeg stond er geen retouremailadres bij.
Info
Wie nieuws heeft in of over de familie kan dit gerust laten weten via de  contact pagina.
Andere dinges
Heeft u leuke foto's, stuur ze gerust door. We zetten ze op de fotogalerij. Een tip voor het doorsturen van veel en grote foto's tegelijkertijd is gebruik te maken van de website www.wetransfer.com.
Zonsopgang
Plaats Ukkel
Date 07 February 2023
Sunrise 08:10
Zonsondergang 17:45
Daglengte 09:35
Begin schemering 07:35
Einde schemering 18:19
Schemerlengte 10:45
https://connexeon.com/
Sometimes it takes wisdom to stop beating your head against the wall.
2023 February 07 05:29 UTC :: 226 views