Welkom op de familiewebsite van de familie Meulepas.
Hier vindt u wat meer informatie over familieleden en geschiedenis van onze familie.
07 June 2015
Dat nonkel Mark, die jammer genoeg overleden is in mei 2012, een kunstenaar was hoeven we niemand meer te vertellen. Maar nonkel Mark figureerde ook als Viking in het Historisch openluchtmuseum Eindhoven. Maar er is ook een filmpje van Mark waar men hem aan het werk ziet. Het filmpje kan u terugvinden op de videoclips pagina.

28 January 2015
Het is onze droeve plicht het tragische nieuws van het overlijden van Wim Knapen te melden. Wim is op 23 januari op 51-jarige leeftijd plots gestorven ten gevolge van een hartfalen. We zullen "De Knapen", zoals hij in Battel gekend stond onder zijn vrienden, en zijn lach missen.


27 October 2014
Het bericht heeft ons bereikt dat Anja Boddez, echtgenote van Peter Jonckheere, mama van Bert en Thomas, is overleden te Veurne op 27 oktober 2014 na een tragisch verkeersongeval. Anja was amper 44 jaar oud.

Het overlijdensbericht kan u hieronder terugvinden.

Anja Boddez

14 September 2014
Op de Open Monumentendag van 2014 was in Lier het eigen woonhuis van stadsbouwmeester Jozef Meulepas uit 1932 te bewonderen. Het bevat enkele mooie voorbeelden van modernisme, zoals de geglazuurde tegels aan de gevel en het horizontale karakter van de betonnen balkons. Het is nog in bijna oorspronkelijke staat.

De jongste editie van de Open Monumenten Dag, die in het teken stond van het thema ‘Erfgoed vroeger, nu en in de toekomst’, is in Lier niet onopgemerkt voorbijgegaan. Vooral de woning van de voormalige architect en stadsbouwmeester Jozef Meulepas genoot een ruime belangstelling.

In Lier werden de deuren van zes historische monumenten opengezet. In het stadhuis kon een kijkje genomen worden in de vertrekken van de conciërgewoning en het dakgebinte van de zolder bewonderd worden. Aan de Vismarkt kon binnen gegluurd worden in het middeleeuwse ‘Steen’. Dit gebouw dateert van 1393 en maakte deel uit van de oudste stadsomwalling. Ooit werd het verhuurd aan het bakkersambacht en kreeg het de benaming ‘Bakkerstoren’.

In de Sint-Gummaruskerk stonden rondleidingen op het programma, met bijzondere aandacht voor de schade die werd aangericht tijdens wereldoorlog I. Ook de toren kon beklommen worden. De blikvanger vormde de Baron Opsomerlaan met de voormalige schoenfabriek Van der Wee en de modernistische woning van architect en stadsbouwmeester Jozef Meulepas, die leefde van 1880 tot 1950.

Hij ontwierp o.m. het Sint-Gummaruscollege en de feestzaal. ‘Huize Meulepas’ en het originele en best bewaarde interieur dateren uit 1932. De woning is een beschermd monument, die vandaag wordt bewoond door de 84-jarige dochter Gusta Meulepas..

Ook op het Journaal van de VRT kwam het ter sprake. Een link naar het fragment is hieronder terug te vinden.

Bronnen06 July 2014
We hebben de droevige melding gekregen van het overlijden van Jef Meulepas. Jef is op 83 jarige leeftijd overleden in het WZC Huize Stracke te Boechout op 6 juli. Jef was nog maar in mei 2013 van zijn serviceflat verhuisd naar het rusthuis zelf.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op vrijdag 11 juli om 10u00 in de kerk van Sint-Bavo te Boechout.

Het overlijdensbericht kan u hieronder terugvinden.
Jef Meulepas
Info
Wie nieuws heeft in of over de familie kan dit gerust laten weten via de  contact pagina.
Andere dinges
Heeft u leuke foto's, stuur ze gerust door. We zetten ze op de fotogalerij. Een tip voor het doorsturen van veel en grote foto's tegelijkertijd is gebruik te maken van de website www.wetransfer.com.
Zonsopgang
Plaats Ukkel
Date 24 June 2024
Sunrise 05:30
Zonsondergang 22:00
Daglengte 16:30
Begin schemering 04:44
Einde schemering 22:46
Schemerlengte 18:02
http://www.in-den-rozenkrans.be
Last one out, turn off the computer!
24 June 2024 - 04:44 UTC :: Total views: 777 - Visitors online: 18