Welkom op de familiewebsite van de familie Meulepas.
Hier vindt u wat meer informatie over familieleden en geschiedenis van onze familie.
24 October 2006
Via dezelfde gunstige wind, met name het contactformulier, kwam er een bericht binnen over een lid van de familie Meulepas die zou begraven liggen in de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal van Antwerpen. Spijtig genoeg is er geen enkel contactgegeven achtergelaten om hierover meer te vragen.

Het verbaast me dat het niet geweten is dat er een grafsteen of herdenkingssteen in de vloer van de Antwerpse Kathedraal ligt met de naam van Meulepas Elisa(beth) van rond 1311 dacht ik. Die ligt daar nochtans al lang... op het gangpad ergens aan de rechterzijde ter hoogte van de zijbeuk als ik me niet vergis.

Ditzelfde heb ik op de familiebijeenkomst eveneens gehoord maar meer details heb ik dus niet. Wie meer weet treed voren en laat iets weten.

24 October 2006
Hallo.
Mijn naam is Angela Meulepas. Ik woon in Rosmalen maar ben geboren in Horssen (provincie Gelderland).
Mijn vader is ook geboren in Horssen maar zijn vader kwam uit Brabant. Leuk om te lezen dat er in België ook Meulepassen wonen.

Groetjes Angela Meulepas.

Plezant om te zien dat onze familienaam ook zo ver in Nederland terug te vinden is.
Via het contactformulier heb ik nog een emailtje binnengekregen vanuit Nederland. Jammer genoeg stond er geen retouremailadres bij.

08 October 2006

Op zaterdag 7 oktober is er in café "Den Bengel" op de Grote Markt van Antwerpen een familiebijeenkomst gepland. Vanaf 14u kan u er doorlopend terecht tot in de late namiddag. Onder lees meer vindt u een kopij van de uitnodiging.


08 October 2006
Zo te zien zit er nog een hele delegatie van de familie Meulepas in het zuiden van Nederland, in het noorden van Noord-Brabant meer bepaald. De geografische spreiding van de familienaam kan u bekijken op de websites www.familienaam.be en www.familienaam.nl. Dit levert zo'n 40-tal personen op in Nederland en 116 in België.

Eerder dit jaar heeft Toon Meulepas uit het uit Brabant in Nederland via het gastenboek contact gezocht. Uit later telefonisch contact blijkt dat de Meulepassen in Nederland allemaal familie van elkaar zouden zijn maar dat er geen verband met België kon gevonden worden. Onder "Lees meer" vindt u een foto met de geografische verspreiding van de naam Meulepas in Nederland.

In elk geval blijven we verder zoeken naar eventuele verbanden met Nederland en andere landen.

Verspreiding van de familienaam Meulepas in Nederland


08 October 2006
De eerste foto's van de familiebijeenkomst staan in de fotogalerij. Ergens in de loop van volgende week verwacht ik nog een cd met bijkomende foto's. Regelmatig eens komen kijken is dus de boodschap.
Info
Wie nieuws heeft in of over de familie kan dit gerust laten weten via de  contact pagina.
Andere dinges
Heeft u leuke foto's, stuur ze gerust door. We zetten ze op de fotogalerij. Een tip voor het doorsturen van veel en grote foto's tegelijkertijd is gebruik te maken van de website www.wetransfer.com.
Zonsopgang
Plaats Ukkel
Date 17 April 2024
Sunrise 06:43
Zonsondergang 20:42
Daglengte 13:59
Begin schemering 06:08
Einde schemering 21:17
Schemerlengte 15:09
https://www.cerclebrugge.be
You never gain something but that you lose something. {Thoreau}
17 April 2024 - 18:26 UTC :: Total views: 414 - Visitors online: 207